5 ideeën voor de leukste vriendinnenavond!

Het is weer tijd voor de maandelijkse vriendinnenavond, wat na lang plannen eindelijk zo ver is. Maar na al veel vriendinnenavonden georganiseerd te hebben, wordt het steeds moeilijker om leuke en vooral originele ideeën te bedenken voor een leuke vriendinnenavond. In dit blog nemen we jullie mee door 5 leuke (diner) vriendinnenavond ideeën voor jullie ultieme girls night!

1. Landen diner

Je hebt het wellicht al op TikTok voorbij zien komen, maar het landen diner is de kans om jouw internationale kookskills te laten zien aan vriendinnen. Bedenk samen een aantal landen en lootjes trekken maar. Zo heeft iedereen een eigen land waarmee ze aan de slag kunnen gaan. Zo heb je een hele internationale tapasavond. Heb je het liever in de vorm van een echt diner? Dan kan je ook lootjes trekken voor het voor-, tussen-, hoofdgerecht en toetje. En als je dan toch bezig bent, is het net zo leuk om er een bijpassend drankje bij te maken. 

2. Kleuren diner

Bij dit diner krijgt iedereen een kleur toegewezen waarmee ze aan de slag kunnen gaan. Ook hier kan het in de vorm van kleine hapjes of verdeel je ook de gangen onderling. De uitdaging is om zo veel mogelijk bij je eigen kleur te blijven zonder kleurstoffen te gebruiken! Het is natuurlijk niet mogelijk om alles in het rood te verkrijgen, zolang het maar overheersend rood is in de gerechten. Ook hier is een bijpassend drankje een leuke toevoeging. 

3. Alfabet diner

Ook dit heb je op TikTok vast vaak voorbij zien komen; feestjes waar iedereen verkleed komt als iets/iemand wat begint met zijn of haar voorletter. Dit kan natuurlijk ook gedaan worden met een diner (of combineer dit met elkaar). Zo kiest iedereen een gerecht uit die begint met de letter van haar naam. Of je verzamelt zo veel mogelijk ingrediënten bij elkaar die beginnen met je voorletter en maken daar een gerecht van. 

4. Film diner

We hebben allemaal wel een favoriete film, de een houdt van zoetsappige liefdesfilms en de ander van spannende actiefilms. Elke film heeft wel een bepaald gevoel wat bij je naar boven haalt, gebaseerd op jouw lievelingsfilm ga je dan ook een gerechtje maken. Dit kan heel breed zijn dus gebruik je fantasie. Is het bijvoorbeeld een zomerse film die zich afspeelt in Griekenland, maak je een zomers Grieks gerecht. 

5. Muziek diner

Net als het vorige idee, hebben we allemaal wel een favoriete band, artiest of liedje die we helemaal grijs draaien. Ook hier kan je een leuk diner thema van maken. Misschien is er wel een artiest, band of lied met een leuke naam, zoals de Red Hot Chili Peppers waar je een gerecht mee kan maken. 

Er zijn dus genoeg originele diner ideeën om met je volgende vriendinnenavond voor te stellen. Je leert zo nieuwe gerechten en ingrediënten kennen en hebt waarschijnlijk een avondvullend programma. Bon appetit!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *