Koken voor kids: leuke recepten om samen met je kinderen te maken!

Met je kinderen samen koken zorgt er niet alleen voor dat je hen betrekt bij het bereiden van maaltijden, maar is het ook nog eens een perfecte manier om quality time door te brengen met je kinderen. Het kan tegelijkertijd ook nog eens een kans zijn om hen te leren over voeding en gezonde eetgewoonten. In dit blog nemen we je mee in wat een aantal leuke en eenvoudige recepten zijn die geschikt zijn om samen met je kinderen te maken. Zorg ervoor dat je kinderen altijd onder toezicht zijn tijdens het koken en bij het gebruik van keukengerei, pannen en de oven. Dus handen wassen, schort aan en laten we starten!

Regenboog fruit spiesjes 

Kinderen zijn vaak helemaal gek van gekleurde gerechten, waardoor dit een perfect recept is. Laat de kinderen ieder hun eigen regenboog spiesje van fruit maken door stukjes fruit in verschillende kleuren op houten spiesjes te rijgen. Zo kunnen ze hun eigen kleurensamenstelling maken. Gebruik hier bijvoorbeeld aardbeien, kiwi’s, ananas, blauwe bessen en druiven voor. 

Gezonde wraps

Nog een simpel, gezond, maar bovendien lekker gerecht om te maken met kinderen zijn wraps. Met wraps kan je verschillende kanten op en zo een gerecht maken die past bij de smaak van je kinderen. Laat ze bijvoorbeeld kiezen uit verschillende ingrediënten, zoals zalm, komkommer, paprika, wortel en een gezonde dressing zoals yoghurt dressing. Beleg je volkoren wrap met deze ingrediënten, rol ze op en smullen maar. 

Kleurrijke groente pizza’s

Bij het woord pizza’s worden kinderen vaak enthousiast en dus ook een perfect gerecht om mee aan de slag te gaan om te laten zien dat ook pizza’s gezond en lekker kunnen zijn. Je hebt hier alleen pizzadeeg voor nodig (zelfgemaakt of kant-en-klaar), tomatensaus, geraspte kaas en/of mozzarella en verschillende soorten groenten. Deze groenten kunnen paprika, champignons, tomaten en maïs. De kinderen kunnen, terwijl de oven aan het voorverwarmen is, de groenten snijden in bijvoorbeeld verschillende vormpjes. Beleg de pizza’s zoals naar wens, in de oven, even laten afkoelen en buon appetito. 

Fruitige smoothies

Naast eten is het ook heel leuk om een lekker drankje te maken met je kinderen. Smoothies zijn niet alleen lekker, maar ook een goede manier om je kind fruit en zuivelproducten te laten drinken. Door deze smoothies samen te maken, kunnen de kinderen helpen met het uitkiezen van de ingrediënten zoals aardbeien, banaan, kiwi en mango. Voeg dit samen met yoghurt of melk en zet de blender maar aan (onder toezicht natuurlijk). 

Vrolijke fruitsalade

Om door te gaan in het fruit thema, is een fruitsalade niet alleen lekker maar ook heel gezond! Ook hier kan je de kinderen weer verschillende soorten fruit laten kiezen en ze misschien wel kennis laten maken met een nieuwe fruitsoort. Om het een feestelijke salade te maken kan je de kinderen het fruit in leuke vormpjes laten snijden of vormpjes voor gebruiken. Om het geheel een frisse smaak te geven kan je nog wat muntblaadjes toevoegen. 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *